Αμαλία Ζώη

Φιλόλογος, M.A.

Η Αμαλία Ζώη είναι φιλόλογος με ειδίκευση στην κλασική φιλολογία. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Κατέχει ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών: Μάστερ στις Κλασικές Σπουδές και τους Αρχαίους Πολιτισμούς (Classics and Ancient Civilizations) από το Πανεπιστήμιο του Λέιντεν της Ολλανδίας. Το θέμα της διατριβής της ήταν η σύνδεση παιδείας και εξουσίας στο έργο του Διονύσιου Αλικαρνασσέα, ενός αρχαίου ρήτορα και ιστορικού που έζησε και έδρασε στη Ρώμη το 30 π.Χ.  Επίσης, έχει λάβει πολλές μετεκπαιδεύσεις στον τομέα της παιδαγωγικής επιστήμης.

Εργάζεται ως Φιλόλογος και Επιμελήτρια Κειμένων, ενώ παράλληλα ασχολείται και με την διδασκαλία των ελληνικών ως ξένη γλώσσα.

Σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Leiden, έχει αποκρυπτογραφήσει και σχολιάσει έναν πάπυρο του 7ου αιώνα μ.Χ. και θα εκδώσει αυτή τη δουλειά ως άρθρο στο BASP (Bulletin of American Society of Papyrology), ένα από τα μεγαλύτερα παπυρολογικά παγκοσμίως.

Έχει εργαστεί ως Φιλόλογος αλλά και ως Καθηγήτρια της Ελληνικής ως Ξένης Γλώσσας στο Ελληνικό Κέντρο του Λονδίνου ενώ παράλληλα κατέκτησε το πτυχίο του Πιάνο και της θεωρίας της Αρμονίας.