Δαμιανός Τζούπης

Φιλόλογος, M.A. (Classics, U.C.L.)

Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου

 

Ο Δαμιανός Τζούπης είναι φιλόλογος και σπούδασε Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στην Κλασική Φιλολογία. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Κλασική Φιλολογία στο πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνου (MA Classics). Το θέμα της διατριβής του ήταν οι τρόποι με τους οποίους η αλληγορία του Σπηλαίου από την πλατωνική Πολιτεία διαπραγματεύεται τις σχέσεις εξουσίας μέσα στην κοινωνία.

Το 2020 ξεκίνησε τις σπουδές του σε διδακτορικό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, στην Κοινωνιολογία, με ειδίκευση στις κοινωνικο-πολιτισμικές σπουδές. Το θέμα της διδακτορική του διατριβής αφορά τα κλασικά κείμενα της αρχαιότητας και τους τρόπους με τους οποίους τα κείμενα αυτά προσλαμβάνονται από τα άτομα στη σύγχρονη Ελλάδα, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνδέονται με την κοινωνική πράξη.

Επιπροσθέτως, έχει παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή.

Ταυτόχρονα, έχει εκδώσει μία ποιητική συλλογή (Τα λόγια της φωτιάς, Αθήνα, εκδ. Ιωλκός, 2016), ενώ αρθρογραφεί στο περιοδικό Artcore magazine (artcoremagazine.gr) πάνω σε θέματα βιβλίου και βιβλιοκριτικής.