Κωνσταντίνος Πολέμης

Φιλόλογος, Πτυχιούχος Φιλολογικού Τμήματος ΕΚΠΑ (κατεύθυνση Κλασσικής Φιλολογίας),

M.A. Θεωρία Λογοτεχνίας και Δημοσιογραφίας, Πανεπιστημίου Nottingham,

CEO of citycampus.gr

CEO of careerandstudies.gr

Life Coach (ΕΚΠΑ)

 

Ο Κωνσταντίνος Πολέμης είναι αριστούχος πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το τμήμα φιλολογίας και την κατεύθυνση κλασσικής φιλολογίας. Το μεγάλο ενδιαφέρον του για την θεωρία λογοτεχνίας και τη δημοσιογραφία τον οδήγησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Nottingham, από όπου απέκτησε και το μεταπτυχιακό δίπλωμα (master’s) με τον αντίστοιχο τίτλο. Είναι αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ. Για τις μεταπτυχιακές του σπουδές έλαβε πλήρη υποτροφία από το Κοινωφελές Ίδρυμα “Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης”.

Υπηρετεί πάνω από δύο δεκαετίες ως φιλόλογος εκπαιδευτικός στη μέση εκπαίδευση σε Λύκειο της Αθήνας.

Το 2013 ίδρυσε την ενημερωτική σελίδα citycampus.gr την οποία διευθύνει από την ίδρυσή της.

Το 2015 δημιούργησε ως ακαδημαϊκός υπεύθυνος και διδάσκων το Σεμινάριο Δημοσιογραφίας του citycampus.gr. Το Σεμινάριο λειτούργησε για πολλά χρόνια δια ζώσης στο ζεστό στέκι του citycampus.gr. Η πανδημία του έδωσε την ευκαιρία να λειτουργήσει και εξ αποστάσεως με μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία. Πλέον προσφέρεται στο κοινό με τη μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω μαθημάτων video. Το Σεμινάριο τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης, καθώς οι απόφοιτοί του βρίσκουν άμεσα εργασία ή ευκαιρίες μεταπτυχιακών σπουδών στον αντίστοιχο τομέα. Το 2020 πιστοποιήθηκε σε επίπεδο Advanced από το ACTA – Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2020 ίδρυσε το careerandstudies.gr που προσφέρει ένα σύνολο εκπαιδευτικών υπηρεσιών ενισχύοντας την απασχολησιμότητα των νέων αλλά και τις ευκαιρίες για πραγματοποίηση των κατάλληλων προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών.

Είναι πιστοποιημένος Life Coach από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.