Κωνσταντίνος Πολέμης

Φιλόλογος, ΕΚΠΑ

M.A. (Θεωρία Λογοτεχνίας και Δημοσιογραφία) – University of Nottingham

C.E.O. careerandstudies.gr – citycampus.gr

 

Είναι Φιλόλογος εκπαιδευτικός. Διδάσκει σε Λύκειο της Αθήνας. Είναι αριστούχος πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Αθηνών, του τμήματος Φιλολογίας (κατεύθυνση κλασσικής φιλολογίας – 1995).

Έχει master στη Θεωρία της Λογοτεχνίας και τη Δημοσιογραφία (1997) από το Πανεπιστήμιο του Nottingham της Μ. Βρετανίας, αναγνωρισμένο από το ΔΟΑΤΑΠ.

Για τις παραπάνω μεταπτυχιακές σπουδές του έλαβε υποτροφία από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης».

Υπηρετεί στη Μέση Εκπαίδευση από το 1990 σε φροντιστήρια αρχικά και εν συνεχεία σε Ιδιωτικά και Δημόσια Σχολεία. Την περίοδο 2000-2009 υπηρέτησε στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα στη Βάρη Αττικής. Παράλληλα με τα τυπικά διδακτικά του καθήκοντα ανέπτυξε βιωματικές δράσεις αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στη διοργάνωση και διεκπεραίωση μορφωτικών επισκέψεων μαθητών Γυμνασίου ως αρχηγός αποστολών. Αναφέρονται τα προγράμματα: Λογοτεχνικές Περιπλανήσεις: Ένας Συγγραφέας – Μία πόλη: “Γ. Ιωάννου/Θεσσαλονίκη” και “Α. Παπαδιαμάντης/Σκιάθος” και “Ανοικτό Δημιουργικό Σχολείο: Αρχαιολογικοί Χώροι της Ελλάδας”.

Το 2009 πέρασε στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση ύστερα από επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις ΑΣΕΠ.

Τρία χρόνια έχει θητεύσει σε δομές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στο Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής (2011 – 2013) και στο ΕΕΕΕΚ Ν. Ηρακλείου. (2013 – 2014).

Το 2013 και μετά από αιτήματα πολλών παλιών του μαθητών και αργότερα φοιτητών, ίδρυσε την ιστοσελίδα citycampus.gr την οποία διευθύνει ανελλιπώς. Η ιστοσελίδα αυτή αποσκοπεί στην ποιοτική ενημέρωση των φοιτητών για θέματα σπουδών, επιχειρηματικότητας, μεταπτυχιακών, υποτροφιών κλπ.

Από το 2015 διδάσκει στο Σεμινάριο Δημοσιογραφίας που έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει ο ίδιος, το οποίο συνδιοργανώνουν η Διάδραση και το Citycampus.

Έχει παράλληλα διδάξει στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς ως εισηγητής σε σεμινάρια αποφοίτων με θέμα τη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων σε κωφούς μαθητές. Προτάσεις του για την διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων σε κωφούς μαθητές έχουν κατατεθεί στο Λύκειο Κωφών Αγίας Παρασκευής ύστερα από αίτημα του Λυκείου.

Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες του που αφορούν τη γραμματική και τη σύνταξη της ελληνικής γλώσσας, την αρχαία ελληνική φιλολογία κ.ά.

Έχει πιστοποιηθεί ως Life Coach από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύεται στο Students Coaching (Γενική Στοχοθεσία, Διαχείριση Άγχους και Προσωπικών Κρίσεων, Ανάπτυξη Καριέρας, Επαγγελματικό Προσανατολισμό, Εύρεση Επαγγελματικών και Προσωπικών Κλίσεων, Σχεδιασμό και εύρεση κατάλληλου μεταπτυχιακού, Διαχείριση προσωπικού δικτύου κ.ά).

Ως προπτυχιακός φοιτητής συμμετείχε στην Επιτροπή Σύνταξης με το ρόλο του Αρχισυντάκτη στο φοιτητικό περιοδικό “Σημαίνον”, το οποίο χρηματοδοτούσε η Πρυτανεία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.