Σεμινάριο Δημοσιογραφίας citycampus.gr

Πιστοποιημένο Πρόγραμμα

Σεμινάριο Δημοσιογραφίας citycampus.gr

Έναρξη: Οποτεδήποτε

Διάρκεια: 10 εβδομάδες

Γλώσσα: Ελληνικά

100% E-learning

Στόχος του σεμιναρίου δημοσιογραφίας citycampus.gr είναι η βασική εισαγωγική επιμόρφωση των συμμετεχόντων και συμμετεχουσών στρις βασικές και τρέχουσες έννοιες της δημοσιογραφίας. Δίνεται η δυνατότητα της κατάκτησης των βασικών γνώσεων στη δημοσιογραφία αλλά και της ενημέρωσης πάνω στα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου. Ταυτόχρονα παρέχεται και η απαραίτητη εμβάθυνση ώστε οι απόφοιτοι/ες να είναι σε θέση να συγγράψουν αλλά και να ξεκλειδώσουν ερμηνευτικά ένα δημοσιογραφικό κείμενο.

Αυτό είναι το κατάλληλο σεμινάριο για εσένα για να εμβαθύνεις τις γνώσεις σου στη δημοσιογραφία αλλά και να είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις την πρώτη σου δημοσιογραφική δουλειά.

Σεμινάριο Δημοσιογραφίας citycampus.gr

Το Σεμινάριο Δημοσιογραφίας citycampus.gr διαθέτει τις εξής καινοτομίες:

Είναι το μόνο σύγχρονο και εξ αποστάσεως σεμινάριο που συνδυάζει την εισαγωγική ενημέρωση αλλά και την κατάλληλη εμβάθυνση σε όλους τους τομείς της δημοσιογραφικής θεωρίας και πράξης.

Είναι το μόνο σεμινάριο δημοσιογραφία ςπου περιλαμβάνει πλούσια πρακτική άσκηση και καθοδήγηση στις ασκήσεις. Οι σπουδαστές του μπορούν, εάν το επιθυμούν, να υποβάλουν περισσότερες ασκήσεις από τις προβλεπόμενες του προγράμματος και να αξιολογηθούν σε αυτές.

Είναι ο μόνο σεμινάριο δημοσιογραφίας που εντάσσει τους σπουδαστές του σε ένα προσομοιωμένο περιβάλλον δημοσιογραφικού οργανισμού και δίνει την ευκαιρία δημοσίευσης των άρθρων.

Είναι το μόνο σεμινάριο δημοσιογραφίας που είναι πιστοποιημένο από την ACTA – Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε επίπεδο advanced.

Είναι το μόνο σεμινάριο δημοσιογραφίας που εκτός των σημειώσεων παρέχει σε όλους τους σπουδαστές του και όλη τη σχετική βιβλιογραφική τεκμηρίωση.

Παράλληλα, το σεμινάριο περιλαμβάνει ασκήσεις βασισμένες σε εμπειρικές πρακτικές, πρακτικές που ο σπουδαστής θα συναντήσει στον χώρο εργασίας και που τον βοηθάνε να χτίσει κριτική προσέγγιση απέναντι στο υλικό και να διευρύνει τη δημιουργικότητά του.

Το σεμινάριο δημοσιογραφίας του citycampus.gr βασίζεται στην σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η σύγχρονη εκπαίδευση βοηθά τον σπουδαστή να παρακολουθήσει το σεμινάριο στον δικό του χώρο σε προκαθορισμένες χρονικά συναντήσεις ανά εβδομάδα. Στη συνέχεια μπορεί να αναλογιστεί πάνω στο περιεχόμενο αλλά και να κάνει την προσωπική του έρευνα πριν ολοκληρώσει τις ασκήσεις. Κάθε ενότητα συνοδεύεται από βιβλιογραφικές προτάσεις και πρακτικές ασκήσεις.

Το σεμινάριο δημοσιογραφίας του citycampus.gr αποτελείται από 10 ενότητες σύγχρονης διδασκαλίας. Ο/η εκπαιδευόμενος/η μπορεί να παραακολουθήσει το σεμινάριο από τον οικείο του χώρο. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας με τον διδάσκοντα για επίλυση αποριών, παράδοση εργασιών και συζήτηση επί του περιεχομένου.

Συγκεκριμένα οι ακαδημαϊκές ενότητες είναι οι εξής:

 1. Γενική Εισαγωγή στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ
 2. Εισαγωγή στην είδηση, τα είδη της και τα κριτήρια επιλεξιμότητας
 3. Βασικές έννοιες γλωσσολογίας και κειμενογλωσσολογίας, απαραίτητες για ένα δημοσιογράφο
 4. Βασικά χαρακτηριστικά κεντρικού άρθρου είδησης
 5. Είδη δημοσιογραφικών προλόγων και επιλόγων
 6. Δημοσιογραφικοί τίτλοι και ιδιότητές τους
 7. Έντυπη και διαδικτυακή δημοσιογραφία: Ομοιότητες και διαφορές
 8. Επικοινωνία και Κοινή γνώμη
 9. Κατασκευή δημοσιογραφικού site
 10. Έννοια των δημοσιογραφικών πηγών
 11. Έννοια και πρακτική της δημοσιογραφικής αντικειμενικότητας
 12. Ζητήματα δημοσιογραφικής προπαγάνδας.

Η κάθε ενότητα περιλαμβάνει ασκήσεις συγγραφής άρθρων και προσομοίωσης δημοσιογραφικού οργανισμού, στις οποίες ο σπουδαστής θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει την κριτική του σκέψη και να μπει στην θέση ενός δημοσιογράφου. Οι εμπειρικές ασκήσεις διασφαλίζουν την κατανόηση του περιεχομένου σε πρακτικό επίπεδο.

Το Σεμινάριο Δημοσιογραφίας του citycampus.gr μπορούν να το παρακολουθήσουν:

 • επαγγελματίες δημοσιογράφοι,
 • επαγγελματίες στον χώρο της επικοινωνίας και των social media,
 • σύμβουλοι marketing,
 • απόφοιτοι και φοιτητές των προαναφερθέντων τομέων και επιπλέον φιλολογίας, πολιτικών επιστημών, επικοινωνίας, διοίκησης, φιλοσοφίας, ψυχολογίας, κοινωνιολογίας κλπ
 • επαγγελματίες που θέλουν να ενσωματώσουν πρακτικές δημόσιου λόγου στην επιχείρησή τους,
 • οποιοσδήποτε έχει πάθος και ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα για τον χώρο της δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ!

*δεν προαπαιτείται ακαδημαϊκή γνώση.

Οι απόφοιτοι του Σεμιναρίου:

 • Θα εφοδιαστούν με τις βασικές γνώσεις πάνω σε γνωστικά και βιωματικά ζητήματα του χώρου της δημοσιογραφίας
 • Θα μπορούν να κατανοήσουν τις όλες τις βασικές παραμέτρους του δημοσιογραφικού επαγγέλματος
 • Θα λάβουν πρακτικές συμβουλές για την εφαρμογή της θεωρίας, έτοιμες για εφαρμογή στον χώρο εργασίας.
 • Θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν δικά τους άρθρα ως επαγγελματίες δημοσιογράφοι.

Αν σας ενδιαφέρει το σεμινάριο – εκπαιδευτικό πρόγραμμα, συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας που ακολουθεί ή στείλτε μας mail στο:

academy@careerandstudies.gr

με την ένδειξη: “Σεμινάριο Δημοσιογραφίας”